Zuiddag - voor één dag parlementair medewerker

Door Ingeborg De Meulemeester op 20 oktober 2016, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk, Onderwijs, Ontwikkelingssamenwerking

Op 20 oktober'16 vond de Zuiddag plaats. Scholieren kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Dit jaar steunen we de jongeren uit de favela van Jardim Gremacho, Zuid-Amerika. Lorenzo Van Molle, Laurent Quintelier en Hendrik Staut - scholieren uit Beveren - gingen voor één dag aan de slag als parlementair medewerker van Ingeborg De Meulemeester.

 

De scholieren hebben enig denkwerk verricht bij het opstellen van een schriftelijke vraag aan de onderwijsminister Crevits. Op het einde van de dag werd hen gevraagd een tekstje te schrijven over het verloop van de dag en hoe ze deze hebben ervaren:

"Om half 10 kwamen we aan in het Vlaams Parlement. Daar moesten wij ons aanmelden voordat we begeleid werden naar een zaal waar we gingen ontbijten. Daarna ontmoetten we Stephanie, de persoonlijke medewerker van Ingeborg De Meulemeester. Van haar en haar collega kregen we een leerzame rondleiding doorheen het Vlaams Parlement. Er werd gepraat over de historie van de gebouwen maar ook over de kunst die in het Vlaams Parlement hangt. Ook werden er interessante weetjes verteld.

’s Middags hebben we lekker gegeten in het restaurant van het parlement: de Daktuin. In het restaurant had je een mooi uitzicht over Brussel.

Vervolgens hebben we om 14u de commissie onderwijs bijgewoond met minister Hilde Crevits. Er kwamen interessante onderwerpen aan bod, zoals de vraag van Ingeborg De Meulemeester over de financiering van erasmusprojecten. Vele interessante vragen, ook omdat ze met onze toekomst te maken hebben.

Met andere woorden: we vonden deze dag zeer leerrijk en interessant, het was een toffe ervaring waarvoor we dankbaar zijn."

Lorenzo Van Molle, Laurent Quintelier en Hendrik Staut

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is