YOUCA Action Day - voor één dag parlementair medewerker

Door Ingeborg De Meulemeester op 20 oktober 2017

Op 19 oktober’17 vond de YOUCA Action Day plaats. Scholieren kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat integraal naar het goede doel, dit jaar naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvdor. Sarah Boussar en Yenthe Vilters gingen voor deze dag aan de slag als parlementair medeweker van Ingeborg De Meulemeester.

Sarah en Yenthe omschreven hun dag als volgt:

Na een rondleiding in het Vlaams Parlement kregen we van Ingeborg De Meulemeester en haar medewerkster de opdracht om een schriftelijke vraag op te stellen aan de Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits. Deze vraag zal ook echt worden ingediend.

Na een heerlijke lunch in de Daktuin en een fotomoment in de koepelzaal van het Vlaams Parlement, werden we geïnterviewd. Zo hebben we ook een kleine mediatraining achter de rug.

Daarna kregen we de kans om de commissie onderwijs bij te wonen met Ingeborg en samen met de Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits. Om de dag af te sluiten stelden we een kort persberichtje op over het verloop van de dag. Het was een zeer leerrijke dag!

Sarah Boussar en Yenthe Vilters

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is