Vernieuwde sociale campus in Pareinpark feestelijk geopend

Door Ingeborg De Meulemeester op 23 november 2013, over deze onderwerpen: Lokaal werk

De gemeente Beveren heeft de vernieuwde en uitgebreide sociale campus in het Pareinpark gisteravond feestelijk geopend.

In 2012 en 2013 werd de sociale campus Wase Werkplaats vzw volledig vernieuwd en uitgebreid. Er werd een nieuwe refter en keuken gebouwd.De los- en laadruimte, het sanitair, de wasserij ende overdekte ruimtes voor het wagenpark en defietsenstalling werden volledig vernieuwd. Die werken werden integraal gefinancierd door degemeente Beveren.

Schepen van sociale zaken Ingeborg DeMeulemeester (N-VA) was gastvrouw. Defeestrede werd gehouden door Greta D'Hondt, voorzitter van de Raad van Bestuur. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) rondde het officiële gedeelte af met een slotwoord, waarna een gedenkplaat onthuld werd.

Wase Werkplaats is een beschutte werkplaats en stelt 700 mensen tewerk in Beveren, Lokeren, Temse en Zele. Zij leveren allerhande diensten zoals verpakken, labelen, technische montage en groenwerk. In totaal werken in Beveren zo'n 85 personen in de groendienst.

De sociale campus Beveren heeft sinds 1977 een vestiging in Beveren. Het is al die tijd dethuisbasis van de afdeling groendienst geweest. In 1991 werd de werkplaats een eerste keer uitgebreid.

De Klokke is een dochterorganisatie van Wase Werkplaats, en staat in voor dewoonondersteuning van personen met een mentale beperking. Het administratief team, en deambulante werking krijgt onderdak in de sociale campus Beveren.

Groep Intro ondersteunt mensen die moeilijk hun weg vinden in de samenleving. Dat doet ze onder meer door kansen te bieden via vorming, opleidingen en sociale economie. Groep Intro baat in de sociale campus een strijkatelier uit. (pvl)

PAUL VAN LANDEGHEM ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is