Tournée Minérale: geslaagd?!

Door Ingeborg De Meulemeester op 6 maart 2017, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk, Volksgezondheid

Tournée Minérale, een initiatief van de Stichting tegen Kanker en De Druglijn, riep iedereen op om gedurende de maand februari geen alcohol te drinken. De inwoners van Beveren en personeel aan de gemeente gingen de uitdaging in groten getale aan. Ook Ingeborg De Meulemeester nam deel aan de uitdaging en slaagde!

In totaal hebben 122.460 deelnemers zich geregistreerd op de website van Tournée Minérale om de uitdaging aan te gaan. De organisatie gaat ervan uit dat nog meer mensen deelnamen. Dat is zeer positief want zonder alcohol leef je gezonder!

Ook in Beveren was het doel om zoveel mogelijk inwoners en personeel van de gemeente aan te zetten om de uitdaging aan te gaan. Met zo’n 884 deelnemers is Beveren op Gent na de grootste gemeente in Oost-Vlaanderen voor wat betreft aantal deelnemers. Ook zo’n 146 personeelsleden van de gemeente en het OCMW Beveren namen deel.

De Sint-Maarten middenschool in Beveren deed als team mee en won de prijs binnen onderwijs: een waardebon van 100 EUR van de mocktailclub. Bovendien werd gedurende de vele recepties in Beveren sterk ingezet op het aanbieden van een non-alcoholisch alternatief, een mocktail. Ook schepen Ingeborg De Meulemeester slaagde in de uitdaging: “Ik drink sowieso weinig alcohol, dus de uitdaging was niet al te groot. Een mocktail is trouwens een waardig alternatief: lekker, gris, origineel én alcoholvrij”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is