Ter Vesten biedt studenten stille ruimte aan om samen te blokken

Door Ingeborg De Meulemeester op 16 januari 2019, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk

Al een paar jaar kunnen studenten tijdens de blokperiode terecht in Bib Beveren om in alle rust, samen met anderen, te komen studeren.

Schepen van Jeugd Katrien Claus: “Niet elke student heeft thuis een rustige omgeving om te studeren. Bovendien vinden sommigen het in die toch wel stressvolle periode, een steun om samen met andere ‘lotgenoten’ te studeren. In groep studeren creëert ook een zekere groepsdruk, je bent minder geneigd om je te laten afleiden door je gsm bijvoorbeeld. Om studenten een hart onder de riem te steken, stellen we graag deze ruimtes ter beschikking.”

Studenten @ Mediazaal

Studeren in de bib kan echter enkel tijdens de openingsuren, bijvoorbeeld niet in de namiddag tijdens het weekend. Een gemis vonden enkele studenten die kersvers schepen van Cultuur, Ingeborg De Meulemeester, contacteerden om hiervoor een oplossing te zoeken.

Schepen van Cultuur Ingeborg De Meulemeester: “Als tijdelijke oplossing gaan we voor deze blokperiode ook de mediazaal van Ter Vesten als stille studeerruimte openstellen voor studenten. Nadien gaan we het blok@-project van de afgelopen jaren evalueren en bekijken hoe we de komende jaren in samenwerking met verschillende partners, de studenten nog beter kunnen ondersteunen met het aanbieden van stille studeerruimtes.”

Tijdens deze blokperiode kunnen studenten nog terecht in de mediazaal van Ter Vesten op:

Za 19|01 van 9 tot 20 uur
Zo 20|01 van 10 tot 20 uur
Za 26|01 van 9 tot 20 uur

In de bib kan er nog tot en met zondag 3 februari gestudeerd worden op weekdagen van 8.30 (toegang langs ons tuintje) tot sluitingstijd van de bib (ma, di wo en vrij tot 20 uur, do tot 17 uur) en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 12.30 uur.


Meer informatie

Schepen Ingeborg De Meulemeester
T 0496 06 89 34
E ingeborg.de.meulemeester [at] beveren.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is