StadsApp bundelt alle info over gemeente

Door Ingeborg De Meulemeester op 12 mei 2015, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Toerisme

Beveren lanceert als eerste gemeente in Vlaanderen een StadsApp. Die bundelt alle mogelijke informatie over de gemeente: info van de overheid, maar ook van handelaars en verenigingen. Gebruikers kunnen zelf kiezen van wie ze regelmatig berichten krijgen.

"Tegenwoordig worden mensen om de oren geslagen met apps", zegt Tom Van Hecke, die de app ontwikkelde. "Ze zien vaak door de bomen het bos niet meer. In de StadsApp worden alle applicaties van de gemeente, bedrijven, winkels en verenigingen in Beveren verzameld in één."

De mogelijkheden zijn uitgebreid. "Je kan een sluikstort melden aan de gemeente of een put in de weg. Maar ook berichten ontvangen als er bijvoorbeeld wegenwerken starten, de programmatie van CC Ter Vesten plots wijzigt, en ga zo maar door", zegt schepen Ingeborg De Meulemeester (N-VA). "Handelaars kunnen dan weer laten weten welke promoties er zijn en de Chiro kan ouders bijvoorbeeld vragen om kinderen laarzen te laten dragen bij een volgende afspraak. Op een snelle manier info doorgeven is de rode draad."

Activiteiten in een speciale 'uit-agenda' kunnen ook worden overgeplaatst naar je persoonlijke agenda op je smartphone.

De handelaars zijn enthousiast. "Het is de perfecte aanvulling op onze website en de trend van e-commerce", vindt Paul Claes van Aangenaam Winkelen. "Het biedt winkeliers de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met hun klanten, om hen op de hoogte te houden van acties." De app is gratis te downloaden via deApp Store en Google Play Store. (PKM)

 

(c) 

Het Laatste Nieuws/Waasland,

Di. 12 Mei 2015, Pagina 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is