Kruidenier De Brug opent zijn deuren

Door Ingeborg De Meulemeester op 21 mei 2016, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk

Gisteren opende Ingeborg De Meulemeester - schepen sociale zaken in Beveren - de sociale kruidenier De Brug. De Brug staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel wat moeilijker heeft.

Ingeborg De Meulemeester is blij dat B-asil een kwaliteitsvol alternatief aanbiedt voor de bedeling van voedselpakketten. “Mensen kunnen nu zélf een keuze maken in het voedsel dat ze wensen. We stappen hier dus af van de voedselbedelingen waarbij mensen hun producten niet zelf kunnen kiezen en tevreden moeten zijn met wat de samensteller van het pakket er heeft ingestopt.  Vanaf nu krijgen de mensen zélf de verantwoordelijkheid om keuzes te maken, dit binnen hun beschikbare budget. Zelfredzaamheid is het uiteindelijke doel”, aldus Ingeborg De Meulemeester.

Naast een kwaliteitsvol alternatief, zal De Brug ook een ontmoetingsplaats zijn. Ze vervult een maatschappelijke rol. Op deze manier kunnen we financieel zwakkeren uit hun isolement halen en begrip tonen voor hun problematiek.

In de winkel vinden mensen een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die hun leven weer op de rails kan zetten. Daarvoor is de samenwerking met de collega’s van het sociaal huis heel belangrijk. Ingeborg De Meulemeester is dan ook heel blij dat het Sociaal Huis bereidt is om de mensen die het financieel moeilijker hebben de weg te wijzen naar kruidenier De Brug. Door deze belangrijke samenwerking moet het mogelijke zijn om mensen terug naar een volwaardige sociale integratie te begeleiden.

“Dankzij De Brug kunnen we kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen aanbieden voor mensen die gescreend zijn door het sociaal huis. Op die manier willen we er voor zorgen dat élk gezin ook thuis een gezonde en voedzame maaltijd naar keuze op tafel kan zeten en ook in de brooddozen van hun kinderen”, sluit Ingeborg De Meulemeester af.

Ingeborg De Meulemeester wil iedereen bedanken die zijn of haar schouders onder dit project zet, want zonder al deze helpende handen was het nooit gelukt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is