Ook Beveren daagt uit rond armoede

Door Ingeborg De Meulemeester op 7 oktober 2014, over deze onderwerpen: Lokaal werk

175 mensen uit de regio gaan de uitdaging aan om een week te leven met een budget van 60 euro. De inleefweek rond armoede is een initiatief van Vormingplus.

"Iedereen kan zich inschrijven", zegt Johan Vermeersch. "Een volwassene krijgt een budget van 60 euro en per kind komt er 20 euro bij. Er zijn wel leefregels. Je mag je koelkast niet op voorhand volproppen en je moet ook een culturele of ontspannende activiteit plannen. In de loop van de week - deuitdaging vindt plaats van 11 tot 17 oktober - krijg je ook een onverwachte situatie op je pad, zoals een boete, een doktersbezoek of een kapotte bril. Creatief zijn is de boodschap. Op onze Facebookpagina kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen."

Cynthia Hoste helpt een handje. Zij is geboren in een kansarm gezin en getuigt over 'generatiearmoede'. "Het belangrijkste dat ik van mijn moeder heb meegekregen is een 'budgetagenda'. Alle dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse kosten worden opgesplitst, zodat ik mijn budget per dag ken. Maar er gebeurt altijd wel iets onverwachts, waardoor alles door elkaar wordt gehaald. Het budget van 60 euro is bovendien ruim. Ik heb het ooit nog met 35 euro per week moeten bolwerken."

Morgen is er om 19.30 uur een infosessie in CC Ter Vesten. Op donderdag 16 oktober volgt een theatervoorstelling rond armoede in OC Boerenpoort voor maar 1 euro en op vrijdag 17 oktober kan je voor 1 euro aanschuiven voor een maaltijd in het stadion van Waasland-Beveren. Enkele politici steken de handen uit de mouwen en zullen bij B-asiel voedselpakketten inpakken en uitdelen. (PKM)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is