Ingeborg De Meulemeester proeft van het bedrijfsleven (VOKA-stage)

Door Ingeborg De Meulemeester op 20 september 2017, over deze onderwerpen: Ontwikkelingssamenwerking

Tijdens het zomerreces vinden er geen vergaderingen plaats in het Vlaams Parlement. Toch heeft Ingeborg De Meulemeester niet stilgezeten. VOKA geeft volksvertegenwoordigers al vele jaren de kans om stage te lopen binnen het bedrijfsleven. Een kans die Ingeborg De Meulemeester ook dit jaar met beide handen heeft gegrepen.

Ingeborg liep stage bij vier ngo-partners waar Ondernemers voor Ondernemers mee samenwerkt. Meer concreet kreeg ze inzicht in hoe het werkt om een bedrijf te matchen aan een ngo in het opstarten van projecten rond ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden. De stage werd opgesplitst over twee dagen: op woensdag 6 september bezocht Ingeborg Veco Internationa (Vredeseilanden) in Leuven en Louvain Coopération in Louvain-la-neuve. Op woensdag 13 september liep Ingeborg stage bij Protos in Gent en VIA Don Bosco in Sint-Pieters-Woluwe.

"Ik heb gemerkt dat alle vier de ngo's veel belang hechten aan de zelfredzaamheid in het Zuiden en deze vooropstellen in hun projecten rond ontwikkelingssamenwerking. Het loont om nauw samen te werken en de plaatselijke bevolking te betrekken bij het project", aldus Ingeborg De Meulemeester. "Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven'" is duidelijk het motto.

“Ik ben zeer blij dat ik van het bedrijfsleven heb mogen proeven. Ik wil zowel Luc Bonte en Freddy De Mulder van Ondernemers voor Ondernemers bedanken om mij twee dagen mee op sleeptouw te nemen. Daarnaast bedankt ik Heleen Verlinden van VECO International, Marc Despiegelaere van Protos, Marie Devreux van Louvain Coopération en Filip Lammes van VIA Don Bosco".

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is