Handicar rijdt dagelijks gemiddeld 7 keer

Door Ingeborg De Meulemeester op 17 juli 2015, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Beveren De Beverse Handicar kan bij zijn twintigste verjaardag een heel succesvol afgelegd parcours voorleggen. Schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester toont de noodzaak aan. b "De Handicar is een begrip en we kunnen ons niet voorstellen dat ze niet meer zou rijden. Het aantal ritten blijft nog steeds ...

Beveren

De Beverse Handicar kan bij zijn twintigste verjaardag een heel succesvol afgelegd parcours voorleggen. Schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester toont de noodzaak aan.

b "De Handicar is een begrip en we kunnen ons niet voorstellen dat ze niet meer zou

rijden. Het aantal ritten blijft nog steeds toenemen. Hadden we in 1995 in totaal 186 ritten, dan liep dat in 2014 al op tot meer dan 3.000. Maandelijks worden er 222 ritten aangevraagd, dat zijn er gemiddeld zeven per dag.

Uitschieters tot vijftien per dag zijn absoluut geen uitzonderingen meer", overloopt Schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester de sprekende cijfers die de noodzaak van de Handicar aantonen.

Er zijn dan ook heel wat vrijwilligers nodig om al die ritten uit te voeren. En de afstanden kunnen behoorlijk groot zijn: het record staat momenteel op zo'n 700 kilometer. Dat werd gevestigd toen eerst iemand naar Kosksijde moest gebracht worden en daarna voor een familiebezoek nog een dubbele rit naar Mechelen volgde.

(c) Gazet van Antwerpen/Waasland, Vr. 17 Jul. 2015, Pagina 18

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is