Gemeente wil subsidies voor Huis van het Kind

Door Ingeborg De Meulemeester op 7 augustus 2014, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Naar het voorbeeld van onder meer Sint-Niklaas wil ook Beveren een Huis van het Kind oprichten. Het gemeentebestuur diende daartoe een subsidieaanvraag in. Beveren wil een gemeentelijk samenwerkingsverband oprichten voor de organisatie van preventieve gezinsondersteuning onder de noemer Huis van het Kind. Het decreet van 29 november 2013 maakt dit mogelijk. Gemeentelijke trekker van het project wordt het Sociaal Huis van Beveren. Dat werkt onder de vleugels van het OCMW in de Oude Zandstraat.

"Vandaag zijn er talrijke organisaties die ouders en kinderen ondersteunen in het beantwoorden van de vele vragen die bij de meest uiteenlopende onderwerpen rijzen", zeggen schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester (NVA) en Ocmwvoorzitter Dirk Van Esbroeck (CD&V). "Nog te vaak werken deze diensten los van elkaar. Een 'Huis van het Kind' is een lokaal netwerk dat al deze initiatieven bundelt."

Deelnemers

De noden van gezinnen en het aanbod kunnen lokaal verschillend zijn. Daarom zijn de Huizen van het Kind in de eerste plaats een lokaal verhaal. In elke gemeente of over verschillende gemeenten heen kan er een aanbod samengebracht worden. Iedere organisatie die gezinnen met kinderen ondersteunt, wordt aangemoedigd om dat aanbod te integreren in een samenwerkingsverband 'Huis van het Kind'. In Beveren engageerden zich reeds tien partners om in het project te stappen.

De voorlopige kandidaatdeelnemers aan het Huis van het Kind in Beveren zijn naast het gemeentebestuur en het OCMW Kind en Preventie vzw ook nog Kind & Gezin Regiohuis Beveren, vzw De Keerkring, Gezinsbond Beveren, Vrij CLB Waas en Dender, CLB Waasland en CAW Oostvlaanderen afdeling Waas en Dender.

YV ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is