"Er zit beweging in toeristische zomer"

Door Ingeborg De Meulemeester op 11 juni 2014, over deze onderwerpen: Lokaal werk

City Golf is ludieke variant voor wandelen Beveren Zoektochten, wandelingen en City Golf: wie deze zomer Beveren wil verkennen en ontdekken, zal moeten bewegen. Fietsen, wandelen en golfen zijn er immers helemaal aan de orde. Reynaert en 400 jaar Marktoktrooi zijn de pijlers van het toeristische gebeuren. 

City Golf is ludieke variant voor wandelen

Zoektochten, wandelingen en City Golf: wie deze zomer Beveren wil verkennen en ontdekken, zal moeten bewegen. Fietsen, wandelen en golfen zijn er immers helemaal aan de orde. Reynaert en 400 jaar Marktoktrooi zijn de pijlers van het toeristische gebeuren. Het toeristische seizoen in Beveren start dit weekend. Volwassenen kunnen vanaf dan, tot 15 september, deelnemen aan de jaarlijkse fietszoektocht. "Nieuw is dat deze dit jaar niet in Beveren start, maar wel in Kieldrecht", onthult Elfriede De Puysseleir van de toeristische dienst. "Beveren is voorzitter van het intergemeentelijke project Land van Reynaert. Daarom is Kieldrecht als startplaats gekozen. Daar zijn immers nog verwijzingen naar Reynaert.

Het maakt het ook gemakkelijker om tijdens detocht van 37km de grens over te steken richting Hulst en Nieuw-Namen. De infoborden op deHulsterloofietsroute zijn overigens vervangen door eigentijdse exemplaren." Voor de kinderen knoopt de toeristische dienst terug aan met een specifieke wandelzoektocht. Die is 7km lang en loopt door het centrum van degemeente. Die tocht wil de jonge deelnemersspelenderwijs laten kennismaken met het rijke patrimonium van de gemeente. "Onze voornaamste nieuwigheid is wel City Golf", klinkt schepen van Toerisme Ingeborg DeMeulemeester (N-VA) opgetogen. "Dat is een ludieke variant op de golfsport. Zes holes maken daarbij plaats voor evenveel targets. Dat kan een fontein, monument, zitbank of beeld zijn. Bedoeling is van target tot target te wandelen. Al na zes targets hebben de deelnemers een mooie wandeling door Beveren gemaat."

Marktoktrooi

Ook de vierhonderdste verjaardag van Marktoktrooi inspireerde het toeristische programma. Zo zijn er de twee cultuurhistorische centrumwandelingen De Markt, waar alles om draait op 26 juni en 17 juli. Dat worden klassieke, gegidste wandelingen die de geschiedenis vande Beverse markt tot leven willen brengen. "In hetzelfde kader zijn er ook zes proevertjeswandelingen op marktdagen", vult communicatieambtenaar Bart De Bruyne aan. "Deelnemers kunnen tijdens de wandeling proeven van lekkernijen die demarktkramers elke week aan de man brengen. Hierbij willen we de focus op streekproducten leggen. Voor de proevertjeswandelingen betalende deelnemers 5 euro en dienen ze een week vooraf in te schrijven." Naast de actieve(re) programmaonderdelen blijven de twee fundamenten van toerisme ook deze zomermaanden pal overeind staan.

Zo zijn er elke zondag afwisselend gratis gegidste bezoeken aan Kasteel Cortewalle en Fort Liefkenshoek mogelijk.

www.beveren.be

Yves vrebos ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is