Babbelonië Beveren: Nederlandstaligen en anderstaligen aan de praat.

Door Ingeborg De Meulemeester op 12 oktober 2016, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk

Babbelonië gaat op wereldreis in Beveren. Elke vrijdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur kunnen Nederlandstaligen en anderstaligen in groepjes praten over alledaagse dingen. De ideale gelegenheid voor anderstaligen om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen alsook dorpsgenoten beter te leren kennen.

De Nederlandstalige vrijwilligers uit Beveren trachten langzaam en zonder moeilijke woorden te praten met de anderstaligen, die een brede mix van mensen vormen uit Peru, Afghanistan, China, Marokko, Congo, Spanje en de Filipijnen. Belangrijk is om veel vragen te stellen zodat anderstaligen worden aangezet om te antwoorden. Op deze manier komt een gesprek langzaam op gang.

“De eerste editie was een groot succes. Anderstaligen worden in een informele en vriendschappelijke sfeer aangezet om hun Nederlands in te oefenen en te verbeteren. Een initiatief dat ik aanmoedig”, aldus Ingeborg De Meulemeester (schepen Sociale Zaken Beveren).

 

Babbelonië vindt plaats in de Sociale Campus van Beveren (Pareinlaan 1). De toegang is gratis en vrij. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is