Alcoholvrije cocktails tijdens Tournée Minérale

Door Ingeborg De Meulemeester op 30 januari 2017, over deze onderwerpen: Beveren, Lokaal werk, Volksgezondheid

Tournée Minérale, een initiatief van de Stichting tegen Kanker en De Druglijn, roept iedereen op om een maand lang geen alcohol te drinken. Ook Beveren wil zowel inwoners als personeel aanzetten om de uitdaging aan te gaan.

Op zondag 29 januari’17 vond in samenwerking met de mocktailclub een start/ inschrijvingsmoment plaats voor Tournée Minérale. Bezoekers aan de bibliotheek in Beveren konden genieten van een mocktail, een alcoholvrije cocktail. Daarbij kregen ze meer informatie over de mocktails en Tournée Minérale. Gedurende de actie hebben een 40-tal inwoners zich ingeschreven voor Tournée Minérale, dat op 1 februari van start gaat. Ook het personeel van de gemeente en het OCMW Beveren heeft zich in groten getale ingeschreven: 116 personeelsleden nemen deel. Beveren staat hiermee op de negende plaats wat betreft de grootte van de teams die deelnemen.

Ook Ingeborg De Meulemeester neemt deel aan Tournée Minérale. “Ik drink sowieso weinig alcohol, dus de uitdaging zal voor mij niet al te groot zijn”, aldus De Meulemeester. “Een mocktail is trouwens een meer dan waardig alternatief: lekker, fris, origineel én alcoholvrij”, besluit De Meulemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is