Ingeborg De Meulemeester

Ingeborg De Meulemeester (Kortrijk, 14 april 1965) zet zich van jongs af aan in voor mensen met een beperking. Op haar  vijftiende was ze al actief in de Beverse afdeling van de gehandicaptenorganisatie Jong KVG. Dat ze sociale verpleegkunde ging studeren, kan dan ook nauwelijks verbazen. Eens afgestudeerd, kon ze haar sociale inzet ook in haar beroep waarmaken.

Gaandeweg wilde ze haar ideeën ook in beleid vertaald zien. In 2010 maakte ze haar intrede in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. In 2013 werd ze Schepen van Sociale Zaken in Beveren. In 2014 nam ze met succes deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. En ook in dit Vlaams Parlement blijft ze op sociale thema’s focussen. Als lid van de commissie Onderwijs gaat haar aandacht vooral naar leerlingen met een beperking en naar armoede in het onderwijs. De ontwikkelingen in het buitengewoon onderwijs, maar ook het M-decreet, volgt Ingeborg met grote belangstelling op. Daarnaast is ze een vurig pleibezorger   van een strenger spijbelbeleid dat de klemtoon legt op preventie. Enkel kort op de bal spelen, kan volgens haar voorkomen dat “eens” spijbelen snel en ongemerkt verglijdt naar “altijd” spijbelen.

Ingeborg is 16 jaar lang voorzitter geweest van de ouderraad van de vrije basisschool De Zonnepit in Vrasene. Omdat ze vond dat enkele zaken verbeterd konden worden, sloeg ze de politieke weg in. In haar vrije tijd kan ze als lid van zangkoor Acantus in Beveren af en toe de nodige stoom aflaten. De weinige tijd die overblijft, probeert Ingeborg zoveel mogelijk te delen met haar man en vier zonen.

Medewerkers

Stephanie Devos

Parlementair medewerker